În data de 6 iunie a.c., în jurul orei 1.35, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat pe raza localității Câmpulung la Tisa, județul Maramureș, în apropierea frontierei de stat, un autoturism marca BMW staționat, în care se puteau observa mai multe baxuri cu ţigări. La faţa locului a fost solicitată echipa de intervenție, iar in urma cercetării zonei, în apropierea maşinii, poliţiştii de frontieră au depistat pe un drum forestier două persoane care se ascundeau.

Polițiștii de frontieră au procedat la identificarea acestora, constatându-se că se numesc G. C., în vârstă de 27 ani şi G. P, de 25 ani, ambii domiciliați pe raza județului Maramureș.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că cei doi tineri se aflau în maşina încărcată cu ţigări şi că au abandonat-o în momentul în care au observat patrula poliției de frontieră.

Mașina şi cele două persoane au fost conduse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 6.870 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 62.000 lei.
Pe timpul cercetărilor au mai fost depistaţi alţi doi cetăţeni români C. O., în vârstă de 42 de ani şi I. L., de 20 de ani, ambii domiciliaţi pe raza jud. Maramureş, despre care s-a stabilit că sunt implicaţi în activitatea infracţională, având rolul de a supraveghea zona.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă şi complicitatea la contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, s-a constatat că tânărul care a condus maşina, G. P., nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, acesta fiind cercetat și pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

De asemenea, mașina folosită la activitatea infracțională a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

* Ieri, 6 iunie a.c., o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vișeu de Sus a oprit pentru control, pe raza localității Vișeu de Jos, jud. Maramureș, un autoturism marca Volkswagen, condus de Lucian D., de 21 ani domiciliat pe raza județului Maramureș.

Cu ocazia efectuării controlului, în podul pedalier al mașinii au fost observate mai multe pachete cu ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii autoturismului în cauză împreună cu şoferul la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.
În urma efectuării controlului amănunţit asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în mai multe locuri special amenajate, 3.326 pachete ţigări de proveniență ucraineană.
La cercetări, maramureşeanul a declarat că ţigările sunt ale lui, iar modificările la maşină au fost făcute de către el special pentru a transporta ţigări.

Țigările, în valoare de peste 30.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P. F. Sighetu Marmației, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, au descoperit în apropierea graniţei 25 de colete care conțineau cantitatea de 17.200 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 155.500 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet