Astfel, in jurul orei 9.30, lucratorii nostri au oprit in trafic, pe D.N. 18, pe varful dealului Hera de pe raza jud. Maramures, doua autoutilitare, marcile Mercedes si Iveco, conduse de catre doi cetateni ucraineni.

Persoanele in cauza impreuna cu cele doua camionete au fost conduse la sediul Politiei de Frontiera in vederea efectuarii unui control amanuntit asupra autoutilitarelor.

Cu aceasta ocazie, au fost descoperite in ambele vehicule cantitati insemnate de tigari, ascunse in locuri special amenajate si anume in spatele cabinelor.

Cei doi conducatori auto, H. Mykhoylo, de 37 de ani si O. Ivan, de 46 de ani, ambii cetateni ucraineni, au declarat politistilor de frontiera ca ei nu stiau de tigarile ascunse in autoutilitare.

In urma inventarierii celor 88 de colete, a rezultat cantitatea de 43.990 pachete tigari, de proveninta ucraineana, de diferite marci, in valoare de peste 87.000 de euro.

In cauza, s-a intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, conform Legii 86 din 2006, privind Codul

Vamal al Romaniei, iar cei doi cetateni ucraineni au fost retinuti pentru 24 de ore in vederea continuarii cercetarilor, fiind dusi in arestul IPJ Maramures.

Totodata, cele doua autoutilitare folosite in activitatea infractionala, in valoare 16.500 euro, au fost indisponibilizate la sediul Politiei de Frontiera, pana la finalizarea cercetarilor, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

In continuare se fac cercetari pentru depistarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și