Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus au declanșat ieri 23 mai a.c., o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, lucrătorii noștri au observat o persoană care se deplasa de la frontiera de stat către interior (pe direcția localității Vicovu de Sus), transportând colete voluminoase.

În momentul în care persoana a observat patrula poliției de frontieră a abandonat coletele şi a încercat să fugă, însă a fost imediat reținută și identificată ca fiind cetățeanul român I. Adrian, în vârstă de 20 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

În zonă au fost descoperite mai multe colete care conțineau cantitatea de 3.990 pachete cu țigări, marca Ashima Red, de proveniență ucraineană.
Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 40.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar tânărul este cercetat de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă.

Cercetările se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pe numele lui I. Adrian fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Sighetu Marmației au depistat şi ridicat în vederea confiscării, în cadrul mai multor acţiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, 9.450 pachete de ţigări, în valoare de 85.000 lei.

Într-unul dintre cazuri, deoarece persoanele implicate nu s-au supus somaţiilor legale, polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical. În acel moment, bărbații au abandonat țigările şi au trecut înot apa râului Tisa pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Ieri, 23 mai 2016, în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Sarasău, în cadrul misiunilor specifice desfăşurate în zona de competenţă, au descoperit o cărare de urme care ducea de la frontiera de stat către o anexă care aparține unui imobil de pe raza localității Remeți, jud. Maramureș.

În anexa respectivă, lucrătorii noștri au observat mai multe colete cu țigări pe care proprietara imobilului le-a predat de bunăvoie polițiștilor de frontieră.

Țigările au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.500 pachete, în valoare de 40.500 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșiri infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor implicate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și