Astfel, in jurul orei 2.00, politistii de frontiera au observat intr-o zona muntoasa, impadurita si greu accesibila, pe directia localitatii Bistra, jud. Maramures, trei persoane care transportau in spate, mai multe colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul tarii.

S-a procedat la urmarirea persoanelor in cauza, fiind observate cu ajutorul aparatelor de supraveghere pe timp de noapte cum intra intr-o anexa a unui imobil de pe raza comunei Bistra.

In momentul in care politistii de frontiera au ajuns la locatia unde au fost transportate tigarile, acasa era doar femeia care locuieste la acest imobil, Maria N. de 40 de ani si care a declarat ca nu stie nimic despre tigari.

Ulterior, femeia a invitat politistii de frontiera sa verifice anexa din curtea casei, unde lucratorii nostri au descoperit ascunse sub lemne noua colete cu tigari de provenienta ucraineana.

S-a procedat la monitorizarea zonei concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea depistarii persoanelor implicate, fiind totodata anuntate si autoritatile de frontiera din Ucraina despre eveniment.

In urma inventarierii coletelor s-a constatat ca este vorba de 4.490 pachete tigari marcile Viceroy si Jin Ling, in valoare de peste 40.000 de lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar femeia este cercetata pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare de bunuri sau de marfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

In prezent, se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitaþi infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet