Azi dimineață, la nivelul Sectorului PF Sarasău, jud. Maramureș s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 4.20, un echipaj al poliției de frontieră a observat mai multe persoane care treceau apa râului Tisa din Ucraina în România, transportând colete voluminoase.

Imediat, la fața locului și-a făcut apariția o autoutilitară în care bărbații au început să încarce coletele.

Polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce a acestora și deoarece nu s-au supus, lucrătorii noștri au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În acel moment bărbații au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean împreună cu conducătorul auto.

Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea efectuării în comun a cercetărilor.

La cercetarea terenului, în autoutilitară și lângă aceasta au fost descoperite 29 de colete ce conțineau țigări de proveniență ucraineană. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 22.200 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 197.000 lei.

În continuarea verificărilor s-a stabilit faptul că la activitatea infracțională a participat și un bărbat de pe raza județului Maramureș.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

* Și polițiștii de frontieră din cadrul STPF Maramureș au oprit ieri, în trafic, pe raza localității Sighetu Marmației, un autoturism marca Volksvagen Golf, înmatriculat în jud. Maramureș. În autoturism se aflau două persoane, de 22 respectiv 23 de ani, domiciliate pe raza județului Maramureș.

La controlul efectuat asupra mașinii, lucrătorii noștri au descoperit, sub picioarele pasagerului două colete voluminoase care conțineau țigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 1.400 de pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 12.600 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cei doi bărbați sunt cercetați pentru colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!