Cei doi au luptat in intanta cu medicii pentru ca fiica lor sa fie tinuta in viata timp de un an de zile. In cele din urma si-au dat acordul ca micuta lor sa fie deconectata de la aparate. Olivia a fost descrisa de catre parinti ca fiind o luptatoare.

Copila s-a nascut cu o tumoare pe glanda suprarenala care s-a extins pe ficat dupa doua runde de chimioterapie. Din nefericire a suferit o infectie a sangelui, lucru care a dus la o insuficienta multipla severa a unor organe interne.

Parintii copilei, Maria si George Stanca, se pregateau sa se opuna deciziei luata de conducerea spitalului de a o deconecta de la aparate initiind chiar si o campanie pe o pagina de socializare. Dupa ce medicii le-au spus ca micuta lor nu are nicio sansa deoarece starea de sanatate s-a inrautatit, parintii Oliviei au acceptat decizia medicilor.

Familia a cerut sa fie lasata sa o scoata pe miciuta de un an afara, in gradina amenajata pe acoperisul spitalului. Impreuna cu doua asistente, parintii si-au luat copila afara. La doar citeva ore micuta s-a stins in bratele parintilor. Decizia a fost cu atit mai greu de luat de catre parinti cu cit luni au aniversat primul an de viata al micutei.

Purtatorul de cuvint al spitalului a punctat faptul ca “Olivia a fost un copil extrem de bolnav. Am incercat tot ce ne-a stat in putinta pentru a asigura cele mai bune conditii de tratament si ingrijire medicala, 24 de ore la Terapie Intensiva pentru cele 12 luni de viata a copilei. Insa, din pacate nu a mai raspuns la tratament. A fost o luptatoare”. Conducerea Great Ormond Street Hospital a transmis condoleante familiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și