Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că "nu a încălcat nicio lege" intenţionat însă a admis că ar putea să o fi făcut-o din cauza "neglijenţei" şi "nu cu bună știință" după ce a fost întrebat despre o posibilă incriminare a sa în justiţie.

"Nu am nicio temere, pentru că nu am încălcat niciodată legea. Sau dacă am făcut-o, nu am făcut-o cu bună ştiinţă. Pot să fiu neglijent, dar în niciun caz un om care să fi aranjat ceva cu bună ştiinţă, să fie ceva ilegal", a declarat fostul şef de stat.

Traian Băsescu a adăugat că speră că nu sunt elemente de neglijență în activitatea sa și că nu există un om care să poată spună că a făcut un aranjament pentru bani cu fostul președinte.

"Sper că nu sunt elemente de neglijenţă în activitatea mea. Ce am vrut să subliniez, a fost că nu există factori intenţionali în a fi făcut vreodată ceva ilegal. Mai mult decât atât, nu există om care să poată spune că a făcut cu mine un aranjament pentru bani, că l-am sprijinit la ceva pentru că mi-ar fi dat ceva. Nu există", a adăugat Traian Băsescu.

Totodată, fostul șef de stat a adăugat că Elena Udrea nu este tipul de om care să încerce să își salveze pielea prin delațiuni, precizând că fostul șef al PMP este un om onest și care credea în dreptatea sa. Traian Băsescu a mai afirmat că Elena Udrea a fost victima unor delațiuni, exprimându-și în același timp speranța că va reuși să-și rezolve aceste probleme în instanță.

Deci eu, în ceea ce o priveşte pe doamna Udrea sau pe oricine altcineva, nu am nicio îngrijorare. Dincolo de faptul că nu am nicio îngrijoare în principiu, ştiind că nu pot exista afirmaţii serioase că aş fi fost implicat în ceva ilegal.

Mai este un lucru. Doamna Udrea nu e tipul de om care să încerce să îşi salveze pielea prin delaţiuni. Am văzut-o toţi, este, după mine, un om onest şi care crede în dreptatea lui, nu are nevoie să încerce să îşi scape pielea prin delaţiune. Ea a fost victima delaţiunii, să sperăm că va reuşi să îşi rezolve problemele acestea în instanță", a mai precizat Traian Băsescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și