Înainte de a începe ceremonia aș vrea să vă citesc un paragraf dintr-o decizie a CCR, pentru a elimina orice dubiu cu privire la evenimentul de azi. Decizia 98/07.02.2008:

Din textul Constituției rezultă că în cazurile prevăzute la alineatul 1 și 3 din articolul 85, numirea de către Președintele României a miniștrilor este un act de executare a hotărârii Parlamentului și de învestire pe această bază a miniștrilor de către șeful statului. Hotărârea organului reprezentativ suprem al poporului român, Parlamentul, este un act obligatoriu pe care Președintele nu l-ar putea refuza decât prin săvârșirea unor grave fapte de încălcare a Constituției. Acesta este și motivul pentru care voi primi astăzi și jurământul domnului Liviu Pop și a domnului ministru al Educației, care au contribuit, prin distrugerea de instituții ale Educației, la un fals în interes public." a ținut să precizeze Traian Băsescu înainte de ceremonia de învestire. Atacul președintelui vine după ce premierul Victor Ponta a anunțat, marți, că renunță la titlul de Doctor.

Liviu Pop, a explicat, în direct la Antena 3, că preşedintele Traian Băsescu l-a atacat pe nedrept şi că nu poate fi făcut responsabil de vreo problemă a sistemului, în condiţiile în care este ministru de o lună şi jumătate.

"Timp de şapte ani de zile, a fost un adversar vehement al dascălilor din România. Pe mine, în 45 de zile, cât am fost eu ministru, nu poate să mă acuze de ceva, dar poate să îi acuze pe cei cu care a lucrat până acum. De duminică vom avea un alt preşedinte, deci îi urez pensie uşoară domnului Băsescu."

"Nu mi-a adresat alte cuvinte după ceremonie", a explicat Pop.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și