Accidentul a avut loc în pe strada Lucian Blaga din Bistriţa. O platformă pe care era transportată o mașină a fost lovită de un tren care venea de la Bistrița-Bârgăului și se îndrepta spre Gara Bistrița, de unde mai apoi trebuia să plece spre Cluj-Napoca, scrie Bistriţeanul.

Autoturismul care tracta platforma a apucat să treacă, însă platforma a fost luată în plin de tren. Șoferul, un moldovean de 64 de ani, spune că a văzut trenul, dar a avut impresia că reușește să treacă.

Se pare că autoturismul de pe platformă era adus de la Sighetu Marmației, unde fiul șoferului a făcut pană și i-a cerut acestuia ajutorul. Șoferul se îndrepta spre Iași.

În autoturism se aflau trei persoane, din Iași. În tren însă se aflau maxim 10 călători. Nimeni nu a fost rănit în urma accidentului. Șoferul și mecanicul de locomotivă au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Mecanicul de locomotivă spune că șoferul autoturismului nici nu a oprit să se asigure înainte de a traversa calea ferată. Circulația în zonă este blocată, pompierii militari lucrând la degajarea căii ferate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și