Zona are un mare grad de infracționalitate și este deja declarată focar de infecție cu coronavirus. Orașul Țăndărei a fost propus pentru carantinare de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, și, potrivit presei locale, oamenii sunt obligați de prezența Armatei să nu iasă din case.

Hotărârea a fost luată din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu coronavirus din ultima săptămână şi de contacţi ai persoanelor respective aflaţi în izolare.

Biroul de presă al Prefecturii Ialomiţa a anunțat că în judeţ au fost confirmate 37 de cazuri de infectare cu coronavirus, 208 persoane se află în carantină, iar 2.429 - în autoizolare şi sunt monitorizate la domiciliu, relatează Agerpres.

Focarul a izbucnit în comunitatea de romi din Țăndărei, în rândul căreia, în ultimele săptămâni, au existat sute de persoane care s-au întors în țară din zone roșii precum Italia, Spania, Franța sau Germania. Mulți dintre ei n-au respectat izolarea și au transmis virusul cu repeziciune în interiorul comunității, relatează Recorder.ro.

La Țăndărei s-a înregistrat cea mai tânără victimă de până acum pe teritoriul țării.

Un bărbat de 39 de ani, fără boli asociate, a murit în data de 26 martie, decesul său din cauza coronavirusului fiind confirmat două zile mai târziu.

Alte două victime de acolo au murit la domiciliu. Aveau 60, respectiv 77 de ani, dar nu călătoriseră și nici nu intraseră în contact cu niciun caz confirmat cu coronavirus, preciza Grupul pentru Comunicare Strategică.

În Bărbulești, potrivit imaginilor postate pe pagina de Facebook a Poliției Române, au fost deplasate inclusiv echipe de la trupele speciale, înarmate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet