În data de 03.07.2016, ora 23.11, a fost detectată, cu ajutorul sistemului de supraveghere SCOMAR, o ambarcaţiune de mici dimensiuni ce plutea în derivă la aproximativ 12 mile marine, pe direcția localității Mangalia.

Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit cu ambarcaţiunea MAI 2114 din cadrul G.N. Mangalia și au identificat o barcă improvizată (construită pe un corp de lotcă, cu acoperiş, catarg cu pânză şi bidoane) în care se afla o persoană de sex masculin.

Bărbatul a fost adus la bordul navei poliției de frontieră şi deoarece prezenta semne de deshidratare și hipotermie a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar ambarcaţiunea a fost remorcată până în portul Mangalia.

În urma verificărilor s-a constatat că persoana în cauză este cetăţeanul din Belarus G.V., în vârstă de 56 de ani, care a declarat că a plecat din Ucraina, de pe o plajă aflată la 30 kilometri de Odessa, la sfârșitul lunii trecute, la bordul mijlocului naval improvizat, și intenționa să ajungă în America de Sud.

Bărbatul, care a fost externat și se află în afara oricărui pericol, a fost predat în cursul zilei de azi Serviciului pentru Imigrări Constanța pentru continuarea cercetărilor. În cauză poliţiştii de frontieră constănţeni fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, fapte prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1, Cod Penal.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet