Incendiul a izbucnit într-un apartament situat la parterul unui bloc din cartierul piteștean Războieni, la fața locului intervenind mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

"În momentul sosirii echipajelor la fața locului, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum. Pompierii militari au acționat simultan pentru evacuarea locatarilor din bloc, dar și pentru lichidarea incendiului", se arată într-un comunicat al ISU Argeș.

Proprietarul apartamentului, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, fost găsit inconștient, intoxicat cu fum și cu arsuri pe corp. El a primit îngrijiri la fața locului, apoi a fost transportat în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență din Pitești.

Pompierii au reușit să scoată din apartament și un cățel, care nu mai dădea semne de viață. Un pompier a resuscitat animalul, fiind ajutat și de personalul SMURD.

"Fără să stea pe gânduri, mânat de deviza noastră a pompierilor SMURD, „Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă”, colegul nostru plt. maj. Costache Mugurel a resuscitat cățelul, făcându-i, inițial, respirație gură la gură și masaj cardiac extern, până când un alt pompier paramedic l-a ajutat cu o mască de oxigen. După câteva minute, cățelul și-a revenit și a fost transportat, de un echipaj al pompierilor, la o clinică veterinară. Deși firesc, gestul colegului nostru a fost foarte apreciat de toată lumea", se mai menționează în comunicatul ISU Argeș.

Pompierii și polițiștii au început o anchetă pentru stabilirea cauzelor producerii incendiului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet