Cu doar două săptămâni în urmă, acest bărbat de 20 de ani făcea parte din comandamentele morţii ale grupării jihadiste Statul Islamic. După ce a participat la nenumărate crucificări şi execuţii publice, tânărul a părăsit gruparea teroristă, convins că Statul Islamic nu face decât să răspândească nedreptatea şi abuzurile, în numele unei iluzorii dreptăţi divine.

Şi acum face dezvăluiri despre membrii organizaţiei.

„Luptătorii occidentali care au aderat la Statul Islamic consideră ţările lor de origine ca fiind duşmane. Dacă vor avea ocazia, ei vor comite atacuri acolo”, a spus el.

Autorităţile de la Londra au declarat stare de urgenţă, de teama unor atacuri teroriste comise de britanicii înrolaţi în organizaţia Statul Islamic.

„Ţelul lor era de a arăta un european sau un occidental care execută un american, ca o demonstraţie, dar şi ca un apel către alţi terorişti din afara Siriei, potrivit căruia ei aparţin unei singure cauze”, mai spune tânărul.

Dezvăluirea vine în momentul în care presa americană susţine că trei canadieni care s-au alăturat unei grupări teroriste din Siria au fost responsabili pentru interogatoriul brutal al unui jurnalist american. Dezertorul sirian a mai spus că ideologia celor din Statul Islamic interzice mai multe materii şcolare: „Filosofia este interzisă, au anulat-o ca fiind o blasfemie. Alte materii au fost anulate, cum ar fi muzica şi uneori sportul, toate au fost scoase din programa şcolară”.

În teritoriile ocupate de Statul Islamic s-au impus reguli drastice. Oraşul sirian Raqqa a devenit capitala Statului islamic, iar pe străzile acestuia se comit execuţii publice. Femeile care nu au văl musulman sunt biciuite, la fel şi bărbaţii care încalcă legea islamică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet