În accident au fost implicate o mașină mică, una de teren, un microbuz și un TIR.

Se pare că cele două mașini și microbuzul au oprit la trecerea de pietoni din centrul localității, moment în care TIR-ul a intrat în plin în microbuz, care a ricoșat în mașina de teren și care ulterior a lovit primul autoturism oprit.

În total, în cele patru autoturisme erau 10 persoane. În primul autoturism se afla o tânără, în mașina de teren un bărbat în jur de 35 de ani, în microbuz erau 7 oameni, iar în TIR doar șoferul.

Microbuzul implicat în accident transporta mai multe persoane la muncă, la o firmă din apropiere. În acest moment, medicii ajunși la fața locului îi fac resuscitare unei femei aflate în stop cardio-respirator. O altă persoană se află în stare gravă. Se pare că cei doi se aflau în spatele microbuzului implicat în accident.

TIR-ul care a produs accidentul este înmatriculat în Maramureș.

Traficul a fost deviat pe o strada laterală din localitatea componentă Viișoara, după ce mai bine de jumătate de oră DN17 a fost blocat.

Femeia căreia i s-au aplicat manevre de resuscitare aproape o oră nu a mai putut fi salvată, medicii fiind nevoiți să declare decesul. Aceasta avea 52 de ani și era secretara firmei către care se îndrepta microbuzul implicat în accident. Microbuzul venea, se pare, din Bistrița, iar firma era situată la doi pași de locul producerii accidentului.

Una dintre persoanele aflate în stare gravă, un bărbat, a fost stabilizat. Singurul care a scăpat fără nicio zgârietură din acest accident este șoferul mașinii de teren.

Carosabilul umed i-ar fi venit de hac șoferului de TIR, care nu a mai putut frâna și a intrat în plin în microbuz.

ACTUALIZARE

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Alexandra Vereșezan, vinovat de producerea accidentului este șoferul unui tir, în vârstă de 32 ani, din Târgu Lăpuș, care, pe fondul neatenției și al neadaptării vitezei la condițiile de carosabil umed, a colizionat un microbuz aflat în fața sa, care oprise la o trecere de pietoni.

În urma impactului, microbuzul a ricoșat în alte două autoturisme aflate în față, oprite de asemenea la trecere. Opt persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și