Accidentul a avut loc înainte de ora 8.30, în pe autostrada D2, în direcția Brno - aproape de frontiera cu Slovacia. TIR-ul condus de șoferul român a lovit vehiculul drumarilor, aflat pe prima bandă și l-a împins în parapetul de pe mijlocul șoselei, ajungând pe contrasens.

„La opt și jumătate dimineața, șoferul camionului s-a izbit, în direcția spre Slovacia, de un vehicul de întreținere a drumurilor care se mișca lent în fața sa. În urma impactului, ambele mașini s-au lovit de parapetele de pe mijlocul autostrăzii”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Petr Vala.

Incidentul s-a petrecut sub ochii unui echipaj de poliție. De altfel, oamenii legii au fost primii care au intervenit și au încercat să îl salveze pe șoferul român.

La fața locului au sosit în scurt timp pompieri, ambulanțe și chiar și un elicopter medical, însă bărbatul nu a mai putut fi salvat. El a decedat în urma rănilor suferite, deși a primit îngrijiri la fața locului.

“Am trimis un elicopter și un echipaj medical la sol la fața locului. Salvatorii l-au resuscitat pe bărbatul de vârstă mijlocie”, a declarat Hedvika Kropáčková, o purtătoare de cuvânt a serviciului de salvare.

În urma accidentului a fost rănit și șoferul basculantei. A fost dus la spital pentru îngrijiri,a vând mai multe coaste rupte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet