* Ieri, 22 martie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul 13.00, lucrătorii noştri au identificat, în trafic pe DN 18, la intrarea în comuna Vadu Izei, jud. Maramureş, un autoturism marca Volkswagen Passat, despre care existau date că transportă ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care s-au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a acestuia.

La observarea echipajului poliţiei de frontieră, conducătorul auto a ignorat semnalele şi a virat pe o alta stradă, mărind viteza de deplasare.

S-a trecut la urmărirea acestuia şi, la scurt timp, s-a reuşit oprirea autoturismului în cauză, precum şi reţinerea conducătorului auto.

În interiorul maşinii, au putut fi observate mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii şoferului, împreună cu autoturismul în cauză la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind Valeriu G. de 29 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş, iar în urma unui control amănunţit asupra maşinii, au fost descoperite 19 baxuri care conţineau 9.428 pachete ţigări, în valoare de peste 83.500 lei.

Drept urmare, maramureşeanul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de aproximativ 8.000 lei a fost indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor.

* Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control în zona de competenţă, au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Sighetu Marmaţiei, mai multe persoane în timp ce se deplasau de la malul râului Tisa spre interior, transportând colete voluminoase.

S-a trecut la interceptarea persoanelor în cauză, efectuându-se somaţiile legale prin voce, însă acestea au abandonat coletele în beciul unei case din apropiere apoi, dispersându-se pe mai multe direcţii, s-au întors pe malul ucrainean al râului Tisa.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate despre caz şi autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea reţinerii persoanelor în cauză şi cercetării în comun a evenimentului.

Din beciul imobilului aparţinând cetăţeanului român Sorin. T., de 39 de ani, din Sighetu Marmaţiei au fost ridicate 6 colete învelite în folie de culoare neagră, care conţineau 3.780 pachete ţigări, în valoare de 33.500 lei.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare se fac cercetări pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, în vederea depistării persoanelor implicate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și