Victor Ponta şi-a făcut apariţia la Guvern, puţin după ora 10.00, luând prin surprindere întrucât nu a existat niciun anunţ oficial privind întoarcerea sa în România.

Ponta, întors din Turcia cu un nou look, a urcat scările de la Palatul Victoria în cârje. Potrivit imaginilor surprinse, premierul şi-a lăsat mustaţă, barbă şi perciuni.

Acesta a fost întâmpinat la intrarea în Guvern de către ministrul Muncii, Rovana Plumb, şi premierul interimar Gabriel Oprea.

La ora 12.00 este programată şedinţa de Guvern, Executivul anunţând marţi că aceasta va fi condusă de premierul interimar Gabriel Oprea.

Premierul Victor Ponta a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng.

Conducerea PSD a fost preluată interimar de Rovana Plumb, în timp ce Gabriel Oprea a fost numit prim-ministru interimar.

În 15 iunie, în ziua în care era operat la clinica din Turcia, Victor Ponta fusese citat să se prezinte în faţa procurorilor DNA pentru a fi audiat, după ce cu zece zile înainte fusese anunţat că este urmărit penal pentru trei infracţiuni, în dosarul lui Dan Şova.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au adus la cunoştinţă premierului Victor Ponta, în 5 iunie, că este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

DNA a cerut atunci Camerei Deputaţilor să avizeze urmărirea penală pe numele premierului şi pentru conflict de interese, însă solicitarea a fost respinsă de către deputaţi, în 8 iunie.

În 29 iunie, premierul Victor Ponta afirma că în prima zi în care va veni în ţară va merge şi la DNA pentru o nouă audiere în dosarul aflat în fază de urmărire penală, spunând că este posibil ca procurorul să decidă inclusiv control judiciar.

Anterior, deputatul Sebastian Ghiță afirma că procurorii urmăresc să îl determine pe premierul Victor Ponta să demisioneze de la conducerea Guvernului, fiind posibil în acest sens să-l pună sub control judiciar şi să-i interzică să intre în clădirea Guvernului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și