Femeia povesteste ca a micutul se simtea rau si a mers la medicul de familie din Sacel. Acesta i-a facut un bilet de trimitere catre un medic pediatriu de la Spitalul din Borsa. Rodica Dologa a plecat cu copilul spre Spitalul Borsa. Odata ajunsa acolo i s-a spus ca nu este medic pediatru si i s-ar fi recomandat sa mearga la un alt spital.

“I s-a pus o branula si oxigen. Am stat acolo cateva ore dupa care asistentele au chemat ambulanta pentru a-l duce la Spitalul din Viseu de Sus. Acolo, am stat vreo jumatate de ora pe holul spitalului pana a venit doctorul. Nu stiu ce i-au facut acolo, ce injectii i-au facut, ce tratament i-au dat. Dupa vreo patru ore copilul a facut infarct. L-au resuscitat vreo ora, fara niciun rezultat. La un moment dat, mi-au spus ca au chemat SMURD-ul de la Baia Mare sa il duca la Spitalul Judetean pentru ca la Viseu nu le mergeau aparatele, insa ambulanta nu a mai venit. Am intrebat de ce nu ajunge SMURD-ul iar asistentele mi-au spus sa il intreb pe domnul doctor” a povestit printre lacrimi mama micutului Gheorghe David Dologa.

Acesta a continuat povestea spunandu-ne ca la necropsie i-au gasit o pata pe plamani. “I-au facut raze copilului si mi-au spus ca nu are nimic, nu are aprindere de plamani. La autopsie i-au gasit o pata pe plamani de care nu stiam” a spus femeia.

Mama baietelului care ar fi implinit trei anisori pe 15 aprilie nu a depus deocamdata nicio plangere la Colegiul Medicilor spunand ca nu are incredere ca va fi cineva tras la raspundere. “Daca as stii ca s-ar face dreptate as depune plangere. Daca ma trimiteau de la bun inceput la Baia Mare poate copilul meu avea o sansa si acum traia” a continuat femeia. Gheorghe David Dologa a fost inmormantat la Sacel in cursul zilei de ieri.

“Din pacate am avut un deces la un copil trei ani care s-a petrecut la Spitalul din Viseu de Sus. Cazul consta in o patologie de prezentare initiala la Spitalul din Borsa a copilului fiind dus de catre parinti. A prezentat o stare de insuficienta respiratorie la camera de garda a Spitalului din Borsa, de unde este directionat din cauza lipsei de medic pediatru in acel moment, la Spitalul din Viseu de Sus. Acolo este internat, vazut de catre medicul pediatru de garda din acel moment. Pacientul prezenta o insuficienta respiratorie cu saturatii scazute a oxigenului, motiv pentru care s-a instituit terapie cortizonica si sub tratament evolutia a fost stationara. In jurul orei 19, pacientul a prezentat insuficienta respiratorie din ce in ce mai severa instalandu-se si un stop cardio-respirator. Se fac manevre de resuscitare care din pacate sunt fara niciun rezultat si se constata din pacate decesul. In tot acest interval s-a facut si solicitarea de transfer a pacientului catre Spitalul Judetean Baia Mare, dar din nefericire a fost prea tarziu. S-a efectuat inclusiv autopsia acestui copil. Diagnosticul la internare a fost la internare de insuficienta respiratorie si cu un diagnostic de trimitere de bronsiolita acuta de la Spitalul din Borsa catre Spitalul din Viseu de Sus. Nu discutam despre vinovatia cuiva, discutam despre o patologie cat se poate de frusta din pacate pe care a avut-o acest copil. Diagnosticul din punct de vedere anatomo-patologic confirma o suferinta care a existat cu cateva zile inainte de prezentarea la medic” a declarat dr. Rares Pop, directorul Directiei de Sanatate Publica Maramures.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și