La rândul său, Rusia a semnat un pact de cooperare militară cu Pakistanul, duşmanul tradiţional al Indiei. Vizita este una importantă pentru Rusia, în contextul în care India este a doua cea mai mare piaţă de desfacere pentru industria de armanent rusească. Peste 70 la sută din echipamentul armatei indiene vine din Rusia.

La rândul său, Rusia a semnat un pact de cooperare militară cu Pakistanul, duşmanul tradiţional al Indiei. Vizita este foarte importantă, în contextul în care India este a doua cea mai mare piaţă de desfacere pentru industria de armanent rusească.

Peste 70 la sută din echipamentul armatei indiene vine din Rusia. Este cel mai mare cumpărător de avioane Suhoi 30. Însă a dat o lovitură de graţie o dată cu semnarea unei înţelegeri de 20 de miliarde de dolari cu Paris pentru 126 de avioane Rafale.

La finalul săptămânii trecute departamentul de stat american a avertizat india că nu este un moment bun să aibă legături strânse cu Rusia. A fost un mesaj trimis cu intenţie înaintea vizitei lui Putin.

India și Rusia sunt tradiţionali parteneri, însă în ultimul deceniu New Delhi a deschis mult canalul de comunicaţie cu Washingtonul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și