Victimele accidentului de elicopter sunt cei doi piloţi, un medic care se întorcea acasă şi o familie de turişti sloveni, între care şi fiica lor de 13 ani.

Elicopterul dispărut a fost găsit între San Severo şi Apricena, potrivit vicepreşedintele regiunii Puglia, Raffaele Piemontese, citat de ANSA.

Se pare că toate cele şapte persoane aflate la bord au murit, potrivit ANSA. Zona în care a fost găsit este Castelpagano di Apricena, într-o zonă rurală.

Printre persoanele aflate la bordul elicopterului prăbuşit se află o familie de turişti sloveni, cu o fiică de 13 ani. Una dintre victime este Boštjan Rigler, în vârstă de 54 de ani, directorul tehnic al principalului post de televiziune comercial din Slovenia, Pro Plus Ltd., care are două canale, Pop Tv şi Kanal A. Familia Rigler îşi petrecea vacanţa în Puglia.

La bord se mai aflau Maurizio De Girolamo, în vârstă de 64 de ani, un medic care se întorcea acasă după tura de lucru în Tremiti, şi piloţii Luigi Ippolito şi Andrea Nardelli.

„Doctorul tocmai îşi terminase tura şi a decis să ia elicopterul în loc de navă pentru a se întoarce acasă din cauza condiţiilor nefavorabile ale mării. Aici era o ceaţă densă” , a declarat primarul arhipelagului din largul Gargano, Peppino Calabrese: „Comunitatea noastră este în stare de şoc. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată în 30 de ani de serviciu” a conchis el.

Preşedintele regional Michele Emiliano a decis să se întoarcă în Puglia de la Roma, unde participa la un marş pentru pace, după ce a aflat de tragedia din Foggiano, unde s-a prăbuşit elicopterul.

„Din momentul în care elicopterul a dispărut, Emiliano a fost în contact permanent cu prefectul din Foggia, Maurizio Valiante, şi cu vicepreşedintele regiunii, Raffaele Piemontese, pentru a urmări operaţiunile de căutare. Imediat ce a aflat vestea descoperirii, Emiliano a părăsit coloana de maşini pentru a se întoarce în Puglia, în Foggia” , a anunţat regiunea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și