Orbán, un aliat de multă vreme al președintelui rus Vladimir Putin, a vorbit la postul local Kossuth Rádió despre invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, a informat media Mandiner.

La începutul lunii martie, guvernul rus a menționat Ungaria ca fiind într-un grup de state străine despre care spunea că a comis „acțiuni neprietenoase împotriva Rusiei, a companiilor și a cetățenilor săi”, în ciuda unei relații amiabile de lungă durată dintre Orbán și Putin, potrivit newsweek.com.

„Războiul devine din ce în ce mai brutal și sângeros”, a declarat vineri Orbán, citat de Mandiner.

Orbán a fost citat că a spus că liderii europeni sunt aproape de a discuta dacă Uniunea Europeană poate trimite trupe de menținere a păcii în Ucraina.

„Războiul este îngrijorător și periculos pentru poporul maghiar. Securitatea noastră este în pericol”, a spus Orbán.

Întrucât „Occidentul oferă ucrainenilor echipamente din ce în ce mai moderne, sunt convins că amenințarea cu războiul mondial nu este o exagerare literară”, a spus el.

„Când liderii europeni și americani spun că, dacă asta va continua, am putea ajunge în al treilea război mondial, pare incredibil de exagerat la început, dar acolo unde lucrez și unde văd evenimentele, acesta este un pericol real în acest moment”. spuse Orbán.

Ungaria a refuzat să aprovizioneze Kievul cu arme. Ministrul maghiar al Apărării, Kristóf Szalay-Bobrovniczky, a declarat în februarie că țara sa nu dorește să vadă o escaladare a războiului din Ucraina. El a spus că Ungaria dorește să rămână de partea păcii și că oferă ajutor umanitar ucrainenilor care fug de război.

„Trăim într-o perioadă de pericol”, a spus el la acea vreme. Orbán a construit legături economice și politice puternice cu Rusia, dar Ungaria a condamnat invazia rusă a Ucrainei și a acceptat o serie de pachete de sancțiuni ale UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și