În opinia liderului guvernului de la Budapesta, speranţa pentru pace este fostul preşedinte Donald Trump, informează hirado.hu.

Viktor Orban a făcut aceste afirmații în cadrul unui eveniment consacrat războiului din Ucraina şi crizei energetice internaţionale, organizat de revista de afaceri publice Cicero şi cotidianul Berliner Zeitung, intitulat "Furtună deasupra Europei".

Cu această ocazie, premierul Ungariei a dezvăluit că aproximativ 200 de cetățeni maghiari au murit ca recruți pe frontul ucrainean. Orban a afirmat că este o mare problemă faptul că, spre deosebire de cele întâmplate în Crimeea, nu s-a reuşit izolarea conflictului din Ucraina.

Viktor Orban a mai spus că a fost o greşeală faptul că nimeni din partea occidentală nu a simţit nevoia să negocieze atunci când, înainte de război, când l-a vizitat pe preşedintele rus, Vladimir Putin, într-o misiune de pace, şi, după vizita de la Moscova, de exemplu, a semnalat imediat secretarului general al NATO ce ameninţare se pregăteşte.

De asemenea, premierul maghiar a precizat că guvernul pe care îl conduce consideră despre război acelaşi lucru ca UE: că este un act de agresiune, deoarece Rusia a încălcat dreptul internaţional.

Conflictul din Ucraina a "scos în evidenţă slăbiciunea noastră", a subliniat Viktor Orban, deoarece mai multe ţări importante, inclusiv China şi India, nu s-au alăturat comunităţii occidentale.

Premierul Viktor Orban a afirmat răspicat că este "în favoarea încetării imediate a focului" în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și