Discursul lui Viktor Orbán marchează începutul unui nou sezon politic la Budapesta. Printre altele, premierul ungar a mai spus că vrea un Guvern Fidesz până în 2060, conform Europa Liberă.

De asemenea, Orbán a mai vorbit și despre războiul Rusiei care, spune el, ar putea dura până în 2030. Ucraina ar pierde o treime sau jumătate din teritoriu, potrivit sursei citate.

Viktor Orbán, despre războiul din Ucraina: Europa „își trage în picior” cu sancțiunile pe care le impune

În cadrul discursului său, Viktor Orbán a afirmat că războiul din Ucraina a fost local, dar Occidentul a intervenit, iar astfel conflictul a devenit unul global.

Acesta a mai adăugat că acum Europa „își trage în picior” cu sancțiunile pe care le impune.

Criza energetică provocată de sancțiuni ar putea bloca până la 40% din industria europeană în această iarnă, mai spune premierul Orbán.

În contextul discuțiilor liderilor europeni cu privire la prelungirea pachetului de sancțiuni împotriva Rusiei pentru încă șase luni, premierul a declarat că ar trebui depuse eforturi pentru a preveni această situație.

Orbán a mai spus că adoptarea sancțiunilor arată că Europa nu are un lider care să recunoască interesele continentului și să acționeze în consecință.

Premierul a mai spus că Europa nu este pregătită pentru ascensiunea noilor actori în politica globală, referindu-se la China, și că, prin urmare, ar dori să dezvolte un model economic similar în Ungaria.

Fidesz crește o nouă generație „capabilă” să conducă țara între 2030 și 2060
Referitor la propria tabără politică, premierul Viktor Orbán a spus că Fidesz a educat o nouă generație de lideri guvernamentali „capabili” care ar trebui să conducă țara între 2030 și 2060.

„După Sistemul de Cooperare Națională, trebuie creat și Sistemul de Cooperare Internațională, iar Fidesz face acest lucru prin crearea de rețele cu cercuri conservatoare, grupuri de reflecție și factori de influență”, a mai spus premierul Ungariei, conform Europa Liberă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet