"Ce reprezintă adversarii noștri este nihilism pur care nu are nicio legătură cu marii predecesori liberali", a declarat el potrivit informațiilor publicate de un jurnal online apropiat guvernului, pestisracok.hu, invitat la întrunire.

"Acest punct de vedere nihilist a invadat instituțiile lumii și ale Uniunii Europene", a adăugat el, referindu-se concret la responsabilii europeni Jean-Claude Juncker, Guy Verhofstadt și Martin Schulz.

"Nihiliștii se află în minoritate în cadrul societății, dar constituie de multă vreme elita europeană", a explicat Viktor Orban.

El l-a felicitat pe fostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy, care a ridicat vocea împotriva PC (Politically correct), tratând-o drept o "poliție a gândirii".

Viktor Orban, în plină campanie electorală înainte de referendumul de la 2 octombrie pe care l-a organizat în legătură cu repartiția migranților în UE, a reiterat, de asemenea, cererea pentru înființarea unei armate a UE, care, în opinia sa, ar trebui să controleze Marea Mediterană și "să răstoarne" ambarcațiunile ilegale.

Prim-ministrul ungar a adăugat însă că, dacă pe aceste vase sunt refugiați, ei trebuie salvați și trimiși înapoi în taberele din Libia.

Citește și

loading...