În declarațiile acordate presei după această întrevedere, șeful executivului ungar a apreciat că în final lumea poate găsi soluții în fața problemelor dacă este capabilă să se elibereze singură de ideologia dominantă a vremii. „Cred că acest lucru s-a întâmplat acum în Statele Unite, iar aceasta oferă lumii șansa de a se rupe de această ideologie, corectitudinea politică, și un mod de a gândi care pleacă de la realitate”, a comentat Orban pe marginea rezultatului scrutinului prezidențial din SUA.

Anterior, într-o postare pe Facebook, premierul ungar a scris că victoria lui Trump este „o veste grozavă” care arată că „democrația încă trăiește”.

Un alt subiect important pe care l-a abordat cu ocazia vizitei la Londra este situația lucrătorilor maghiari din Marea Britanie în contextul viitoarei ieșiri a acestei țări din blocul comunitar și a anunțat că a convenit cu Theresa May că problema libertății de circulație a forței de muncă trebuie abordată pe baza principiului reciprocității. „Dacă drepturile britanicilor care trăiesc în UE nu sunt afectate, atunci poziția guvernului britanic este că nici drepturile cetățenilor UE în Marea Britanie nu trebuie să fie afectate”, a precizat Orban.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și