În data de 30 septembrie 2021, Tribunalul Maramureș i-a respins primarului DEFINITIV acțiunea, arătând că plângerea acestuia este „netemeinică, nelegală și profund abuzivă”. Totodată acesta a fost obligat să plătească către 13 consilieri locali cu titlu de cheltuieli de judecată suma de 6.500 lei (500 lei / consilier implicat în proces).

Cum primarul a refuzat să achite cheltuielile de judecată către consilieri, aceștia s-au adresat la un executor, iar Judecătoria Sighet a admis începerea executării silite a primarului. Sursele noastre arată că în cursul săptămânii viitoare s-ar putea pune în aplicare executarea silită.

Cu toate că Vasile Moldovan a pierdut DEFINITV procesul împotriva Consiliului local, acesta nu s-a lăsat și a declarat recurs la Curtea de Apel Cluj împotriva sentinței Tribunalului Maramureș.

Recursul s-a judecat în cursul zilei de 13 mai a.c. Doi consilieri locali s-au reprezentat în nume propriu (Iuga Nicolae și Mihali Gavrilă), iar alții au angajat un avocat renumit din Cluj Napoca (aceasta în condițiile în care viceprimarul și un consilier local sunt avocați de profesie!).

Atât cei doi consilieri care s-au reprezentat în nume propriu (fără avocat), cât și avocatul celorlalți consilieri au ridicat în fața instanței excepția inadmisibilității recursului formulat de către Primar, având în vedere că sentința Tribunalului Maramureș a fost DEFINITIVĂ. Curtea de Apel Cluj a admis excepția, așa că procesul s-a încheiat dinainte să fi început, Curtea respingând recursul primarului.

Totodată primarul Vasile Moldovan este obligat la plata cheltuielilor de judecată, după cum urmează:

- consilierilor Nicolae Iuga și Gavrilă Mihali câte 53,30 lei pentru fiecare (cv. bilete de tren dus-întors Sighet Cluj + cv unei fotocopii în sumă de 1 leu);
- consilierului local Daniela-Maria Onița-Ivașcu suma de 2.275 lei (cv. onorariu avocat + decontarea combustibilului aferent deplasării cu mașina Sighet - Cluj și retur).

Viceprimarul Daniela-Maria Onița-Ivașcu arată întro postare făcută pe contul acesteia de Facebook că primarul Vasile Moldovan și-ar fi plătit deplasarea din bugetul local, prin depunerea unei delegații de la Primărie la dosarul cauzei.

Consilierul local Nicolae Iuga a declarat în fața Instanței că solicită cheltuieli de judecată cu deplasarea, atât el cât și consilierul Gavrilă Mihali cumpărând bilete de tren dus-întors pentru a avea 10% reducere, astfel încât să nu pună multe cheltuieli în sarcina primarului Vasile Moldovan + 1 bon fiscal în sumă de 1 leu, contravaloarea fotocopierii biletelor de tren.

VINERI 13 PENTRU PRIMARUL VASILE MOLDOVAN - Acesta a pierdut la Curtea de Apel Cluj DEFINITV (încă o dată) procesul cu Consiliul local

VINERI 13 PENTRU PRIMARUL VASILE MOLDOVAN - Acesta a pierdut la Curtea de Apel Cluj DEFINITV (încă o dată) procesul cu Consiliul local

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și