"Au murit 25 de oameni, printre aceștia și un jurnalist de la ziarul (ucrainean) Vesti", indică un comunicat al ministerului menționat.

Conform aceleiași surse, circa 241 de persoane au fost spitalizate, printre acestea 79 de polițiști și cinci jurnaliști.

Manifestanții au capturat arme într-o unitate militară din Liov (vestul Ucrainei) pe care au luat-o cu asalt în cursul nopții de marți spre miercuri, a constatat un corespondent al agenției France Presse aflat la fața locului. La capătul luptelor duse cu cocteiluri Molotov, care au dus la incendierea clădirilor militare, cei aproximativ 5.000 de manifestanți au preluat controlul asupra unui depozit de arme.

Președintele Viktor Ianukovici a refuzat să oprească asaltul forțelor de ordine asupra manifestanților din centrul Kievului și cere ca aceștia să evacueze piața Maidan, a afirmat opozantul Vitali Kliciko după ce a fost primit de șeful statului ucrainean, citat de AFP. "Președintele a spus că singura soluție este să evacuați Maidanul și să mergeți acasă", a declarat Kliciko prin telefon postului de televiziune Hromadske.


Aproximativ 500 de opozanți au aruncat cu pietre înspre clădirea administrației regionale, unde au intrat fără să întâmpine rezistență. Ulterior, peste o sută de protestatari au luat cu asalt sediul poliție regionale.

Șase polițiști ucraineni au fost împușcați marți în ciocnirile cu protestatarii antiguvernamentali, au anunțat surse din cadrul poliției, ridicând la 14 numărul total al persoanelor care și-au pierdut viața la Kiev, transmite Reuters.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet