În aceste zile, un suflet tânăr care putea fi salvat a plecat dintre noi. Suntem cu toții plnii de durere și revoltă pentru că așa ceva s-a putut întâmpla. Am luat câteva decizii necesare dar este nevoie de mai mult. Mi-am anulat toate vizitele și evenimentele de azi.

M-am întâlnit de urgență cu ministrul afacerilor interne care m-a informat asupra măsurilor luate până în acest moment și a planului de acțiune pentru zilele următoare. I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal pentru a coordona ancheta.

Tot astăzi, am convocat o ședință de urgență cu Raed Arafat, șeful STS și ministrul comunicațiilor. Am decis înființarea unui grup interinstituțional pentru reducerea timpilor de acțiune în situații critice la nivelul întregului aparat de stat. Grupul va fi condus de Raed Arafat. Voi propune acest aspect în ședința CSAT de marți.

Analizez posibilitatea unui referendum consultativ pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru de crimă, viol și pedofilie.

Luăm în calcul o OUG pentru eliminarea tuturor deficiențelor legislative care vor fi identificate de către grupul de lucru. Vrem ca în 15 zile să avem o analiză și un plan de acțiune.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și