Dacă în cazul președintelui Iohannis Viorica Dăncilă nu a putut preciza de ce anume îl acuză, precizând că se va consulta cu avocații, acum, acuzația pe care o aduce Viorica Dăncilă lui Victor Ponta este de „atac la Primul-ministru al României”.

Reacția Vioricăi Dăncilă vine după ce Victor Ponta a spus, miercuri, că dacă Viorica Dăncilă refuză să plece de la guvernare, „o să chemăm mascații să o scoată din Guvern. Ar fi al doilea președinte PSD care pleacă cu mascații”, a adăugat Victor Ponta, făcând referire la Liviu Dragnea.

Viorica Dăncilă îl acuză pe fostul premier că aceste declarații pot avea urmări „serioase” și că îi aduce prejudicii de imagine, inclusiv pe plan extern: „Victor Ponta a atacat astăzi Prim-ministrul țării cu acuzații neprobate și l-a amenințat cu mascații. Aceste declarații sunt de o gravitate extremă care pot avea repercusiuni serioase și pot induce prejudicii de imagine atât în plan intern, cât și în plan extern”, a ripostat Viorica Dăncilă, miercuri seara, într-o postare pe Facebook în care anunță că închide această zi cu „un alt agitator”.

Celălalt agitator se subînțelege că ar fi președintele Klaus Iohannis, pentru că postarea Vioricăi Dăncilă pe Facebook intervine la circa o oră după ce ieșise public să susțină o declarație de presă, la sediul PSD, în care l-a atacat pe șeful statului și a anunțat că îl reclamă la CCR pentru că blochează activitatea guvernamentală prin refuzul de a numi miniștrii interimari.

„Am văzut astăzi în Victor Ponta un om disperat, iresponsabil și lipsit de credibilitate. Am văzut un om care, pentru a-și atinge scopul personal, e în stare să mintă, să acuze fără să prezinte dovezi, să calce și pe cadavre. Nu toți oamenii sunt de vânzare și asta nu înțelege Ponta. Nu toți așteaptă recompense pentru a vedea calea corectă. Aceasta nu e abordarea mea și, în mod cert, nu este modul meu de a face lucruri”, își continuă Viorica Dăncilă tirada contra lui Victor Ponta.

Șefa PSD încheie cu o „somație” publică la adresa lui Victor Ponta și cu amenințarea că va recurge la justiție: „Dacă Victor Ponta mai vrea să aibă vreo fărâmă de credibilitate în fața oamenilor, este dator să aducă probe. Îl somez să prezinte public dovezi pentru toate aceste acuzații. În caz contrar, voi depune plângere penală împotriva domnului Ponta pentru atac la Prim-ministrul României”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și