* În data 25 aprilie a.c., în jurul orei 18.30, un echipaj mobil al poliției de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic pentru control, pe raza localității Vișeu de Jos, jud Maramureș, un autoturism marca Volkswagen, condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza județului Bistrița Năsăud.

La controlul efectuat asupra mașinii, lucrătorii noștri au descoperit mai multe colete cu țigări, motiv pentru care, persoana în cauză, împreună cu autoturismul, a fost dusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 2.960 pachete de țigări de proveniență Duty Free, în valoare de 27.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și complicitate la contrabandă, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

* În ziua de 25 aprilie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, județul Suceava, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei și traficului cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.00, aceștia au depistat în trafic, pe D.J. 176 A (zona Valea Brodinei), un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, fără plăcuțe de înmatriculare, despre care existau date că transportă țigări de contrabandă.

Șoferul autoturismului a refuzat să oprească la semnalele regulamentare efectuate de către polițiștii de frontieră, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea mașinii, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare. Acesta și-a continuat deplasarea în mare viteză, iar după o urmărire de aproximativ 10 km, a abandonat autoturismul în spatele unei anexe gospodărești a unui imobil din satul Brodina, jud. Suceava.

Mijlocul de transport abandonat a fost dus la sediul poliției de frontieră, iar în urma controlului amănunțit au fost descoperite 4.700 pachete țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 51.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren în valoare de aproximativ 10.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava până la finalizarea cercetărilor.

În continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet