Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit că la ora 08.35, acesta s-a prezentat la secția de votare, a prezentat actul de identitate valabil şi deoarece nu figura pe listele permanente, a fost trecut pe listele suplimentare şi a votat, la ora 8,48 fiind validat.

Susnumitul locuieşte efectiv în Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, unde deţine locuinţă, fiind cunoscut de către membrii comisei, dar , în urma verificărilor în bazele de date MAI, rezultă că şi-a pierdut cetăţenia română la data de 01.01.1995.

În cauză s-a constituit dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă judecătoria Vişeu de Sus alocând număr unic, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „fraudă la vot”, faptă prev.de art. 387 alin. (1) lit. a Cod Penal, urmând a se propune soluţie legală.

Ce spune IPJ Maramureș

Azi, 6 decembrie, polițiștii din Vișeu de Sus au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat s-a prezentat la secția de votare, a prezentat actul de identitate valabil și deoarece nu figura pe listele permanente, a fost trecut pe listele suplimentare și a votat.

În urma verificărilor polițiștii au constatat faptul că bărbatul și-a pierdut cetățenia română în urmă cu 25 de ani.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de fraudă la vot și se continuă cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și