Astfel, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcția localității de frontieră Crasna Vișeului, județul Maramureș, un grup de 4-5 persoane care se deplasau dinspre frontieră spre interiorul țării, îndreptându-se spre un autoturism aflat în acea zonă.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, procedând la somarea prin voce, însă acestea nu s-au supus, moment în care au fost trase cinci focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale.

Imediat au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului, iar în urma cercetării zonei, au fost descoperite cinci colete cu țigări.

La sediul insituției, în urma inventarierii baxurilor cu țigări descoperite, s-a constatat că acestea conțin 2.824 pachete țigări, de proveniență ucraineană și Duty-Free și Belarus, în valoare de aproximativ 33.000 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

A doua zi, în jurul orei 14.00, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Vișeu de Sus, județul Maramureș, aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au descoperit, pe direcția localității Vișeu de Sus, patru colete specifice baxurilor cu țigări, ascunse în vegetație. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.990 pachete cu țigări.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 23.283 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și