Direcția de Sănătate Publică, împreună cu Poliția efectuează ancheta epidemiologică pentru a reuși să izoleze toate persoanele care au intrat în contact cu cetățeanul infectat.

„Persoana infectată, M.D., locuiește pe strada Dispensarului Veterinar și s-a întors recent din județul Suceava. Am solicitat DSP-ului impreună cu directorul Spitalului Vișeu de Sus, Cristi Vlad, să se efectueze teste pentru cat mai multe persoane care au avut contact cu persoana infectată pentru a reuși să se acționeze cu promptitudine. Sperăm ca măsurile să fie eficiente și să limiteze la maxim apariția altor cazuri de infectii.

Revin cu rugămintea ca împreună să respectăm măsurile de distanțare socială, să încercăm să ne protejăm purtand mască, luand măsuri de dezinfectare a mainilor și să fim atenți la persoanele de langă noi. Fără a face un motiv de panică din acest caz vă indemn ca în toate locurile publice – magazine, terase, bănci, poștă, primărie, gară să purtăm mască de protecție și să ne luăm toate celelalte măsuri de autoprotecție. Atat in Vișeu de Jos dar și atunci cand ne deplasăm în alte localități”, precizează Găvrilă Șimon.

Acesta atrage atenția vișeuanilor că „pericolul NU a trecut si este foarte important pentru siguranta comunitatii si a fiecaruia dintre noi, sa ne protejam astfel avand grija si de cei de langa noi. In perioada starii de urgenta ne-am comportat cu totii exemplar, reusind sa evitam imbolnavirile in Viseu de Jos. Chiar daca s-a intamplat acum la inceputurile relaxarii prima infectare, am incredere ca cetatenii din Viseu de Jos vor sti sa respecte toate masurile de protectie si impreuna vom trece cu bine peste aceasta situatie”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și