Surse din rândul anchetatorilor au precizat că au fost efectuate atât percheziţii domiciliare, cât şi percheziţii la Centrul de reeducare al copiilor germani din Vişeu de Sus. De altfel, acest centru a fost redeschis de nici două săptămâni, el având un alt administrator.

Surse care vor să îşi păstreze anonimatul au precizat că procurorii DIICOT ar suspecta că familiile celor arestaţi ar fi sprijinit în diverse moduri pe aceştia.

De exemplu, o parte din sursele site-ului nostru au fost ridicate de anchetatori ieri după-amiaza şi duse la audieri. Se pare că acestea ar fi acuzate că ne-au furnizat informaţii şi ne-ar fi trimis scrisori ale celor arestaţi pe care noi fireşte le-am făcut publice.

Şi ca toate să fie doar simple “coincidenţe”, tocmai ieri ar fi trebuit ca magistraţii să judece recursul privind schimbarea încadrării arestului preventiv cu cea a controlului judiciar. Numai că se pare că acest lucru nu a mai avut loc deoarece procurorii DIICOT efectuau percheziţii. Noi nu considerăm acţiunea anchetatorilor de ieri ca fiind un fel de intimidare la adresa libertăţii de exprimare a jurnaliştilor, ci o tratăm ca o simplă “coincidenţă”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și