În cadrul Spitalului Orășenesc Vișeu de Sus de exemplu, doar aproximativ jumătate din angajați și-au făcut vaccinul anti-COVID-19. Pe de altă parte însă, medicii au fost cei mai dornici să se imunizeze.

“Da, la noi s-au vaccinat și medici și personal. Surpriza mare este că majoritatea medicilor s-a vaccinat. Din păcate nu avem un procent mulțumitor de persoane vaccinate la spitalul Vișeu, cel puțin nu pentru mine. Eu mă așteptam ca în acest moment să spun că peste 90% sunt vaccinați, dar nu este așa. Avem un procent de peste 50% de persoane vaccinate. Nu pot să spun că ceilalți nu vor. Eu consider că este doar vorba e o amânare. Am prins o perioadă a sărbătorilor de iarnă, în care angajații au fost ocupați cu alte activități. Sper într-un aflux foarte mare a persoanelor pentru vaccinare în perioada următoare.

La medici însă avem o rată de vaccinare de 90%. Câțiva dintre ei nu s-au vaccinat încă pentru că au trecut prin boală și au încă anticorpi. Ei au amânat obiectiv vaccinarea. Angajații au această posibilitate de a se vaccina și au și această prioritate la vaccinare pe care le-o dă statul român, dar mai încolo ține de conștiința și cultura fiecăruia”, a declarat Vlad Cristian, managerul Spitalului Orășenesc Vișeu de Sus.

Acesta a precizat că, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare, populația eligibilă din zonă, va fi vaccinată în cadrul celor două centre care aparțin de sptial “Arondat spitalului din Vișeu sunt două centre, cel din spitalul din Vișeu de Sus și cel din Poienile de sub Munte, din cadrul secției exterioare. Noi am terminat prima etapă de vaccinare a cadrelor medicale și intrăm în a doua etapă de vaccianre și vom vaccina populația în ambele centre, în funcție de metodologie. Lumea se vor programa și se va vaccina și restul populației”, a precizat Vlad Cristian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și