Principalul motiv pentru care unii cetăţeni comit infracţiuni la regimul silvic este câştigul substanţial pe care îl pot obţine prin valorificarea materialelor lemnoase. La menţinerea unui nivel ridicat al infracţionalităţii silvice contribuie şi existenţa unor zone defavorizate economic şi social.

Zonele din Maramureș în care se comite un număr mai mare de infracţiuni silvice sunt: Vişeu, Sighet, Borşa. IPJ Maramureș anunță că au fost derulate la nivelul judeţului, de la începutul anului și până în 18 martie, trei planuri de acţiune pentru reducerea acestui tip de infracţionalitate.

Activităţile preventive au constat în desfăşurarea a 899 de controale, fiind verificate 699 de mijloace de transport pe linia legalităţi transporturilor de materiale lemnoase.

Urmare a acestor activităţi au fost aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale la legea 171 din 2010, în valoare de 100.000 lei şi confiscată cantitatea totală de 379,99 metri cubi materiale lemnoase, în valoare totală de 72.020 lei, mai arată reprezentanții IPJ.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet