Conform sursei citate, la ora 15:45, temperatura la nivelul șinei era de 58 de grade Celsius iar viteza de circulație a trenurilor este limitată cu 20-30 km/h față de viteza normală pe 59,66% din rețeaua feroviară națională.

La ora 13:00 au fost introduse limitări de viteză în circulația trenurilor pe 37 de secții feroviare, ceea ce înseamnă că 16,21% din rețeaua feroviara este deja afectată de caniculă, la nivelul șinei temperaturile ajungând la 50 de grade Celsius.

CFR SA a avertizat că viteza de circulație a trenurilor ar putea fi redusă cu 20-30 de kilometri/oră față de viteza normală pe unele tronsoane, începând de marți și până la finele săptămânii, din cauza temperaturilor ridicate prognozate. Pe celelalte tronsoane, traficul feroviar se desfășoară deocamdată conform graficului de circulație pentru ziua în curs, informează compania.

Măsurile speciale care se iau pentru siguranța traficului feroviar în perioade caniculare vizează revizii suplimentare pe rețea în regiunile aflate sub atenționare de temperaturi ridicate, însoțirea trenurilor cu personal de specialitate, în vederea identificării potențialelor pericole, măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor la nivelul șinei, reducerea vitezei de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală pe anumite intervale de stații și avizarea permanentă a operatorilor de transport feroviar de călători și de marfă (OTF) și transmiterea operativă a intervalelor de stații unde trebuie să reducă viteza de circulație.

Compania Națională de Căi Ferate "CFR" SA este compania care administrează infrastructura feroviară publică.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare Cod roșu de căldură extremă, valabilă vineri și sâmbătă, în 12 județe din vestul țării și sud-vestul țării, în timp ce în restul teritoriului va fi Cod portocaliu de caniculă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și