Stratul de zăpadă este prezent pe arii extinse și măsura aseară până la 79 cm la Firiza.

La primele oare ale dimineții temperatura aerului avea valoarea cuprinsă între -9 grade în Pasul Prislop, -8 grade la Borșa, -7 grade la Ocna Șugatag, Baia Sprie, Cavnic,Târgu Lăpuș, -6 grade la Sighetu Marmației, Vișeu de Sus și -5 grade la Baia Mare.

Circulația rutieră este asigurată în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale din județ este curat și umed. Zăpadă frământată, cu grosimea până la 1 cm, se găsește depusă pe carosabilul DN 18, în Pasul Prislop, între km 156 și km 180. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 22 utilaje și au împrăștiat 217 tone sare. Cerul este acoperit. Vizibilitatea în trafic este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 165 și km 180.

Precipitații sub formă de ninsoare au căzut și pe sectoarele de drumuri județene. Angajații societății au acționat cu 35 de utilaje și au împrăștiat 779 tone de material antiderapant. Pe unele sectoare de drumuri județene, stratul de zăpadă frământată depus pe partea carosabilă are grosimea cuprinsă între 1 și 2 cm.

Reamintim conducătorilor auto sectoarele de drumuri județene închise pe perioada de iarnă în județul Maramureș: DJ 183 Runcu-Mara; DJ 183A, Izvoare-Gutin; DJ 171E, Stoiceni-Costeni; DJ108E, Chelința-limită județ Sălaj; DJ 182B, Băița de Sub Codru-limită județ Satu Mare, DJ 183C, intersecție Șuior-Cavnic; DJ185, Valea Muntelui-Petrova; DJ 109 F, Rotundă-Strâmbu Băiuț; DJ 186D, Glod-Poienile Izei; DJ109U, Băiuț-Botiza.

Valori ale temperaturii aerului la această ora: -8 grade la Borșa, -7 grade la Cavnic, Ocna Șugatag, Vișeu de Sus, Sighetu Marmației și Baia Sprie, -6 grade la Târgu Lăpuș, -5 grade în Baia Mare.

Stratul de zăpadă măsoară: 82 cm la Firiza, 78 cm la Cavnic, 73 cm în Pasul Gutâi, 60 cm la Luhei, 52 cm la Coroieni, 41 cm în Baia Borșa, 40 cm la Grosii Tiblesului, 38 cm la Moisei, 36 cm în Poiana Borșa, 35 cm pe Valea Vaserului, 33 cm la Mara, 30 cm la Suciu de Jos, 29 cm la Târgu Lăpuș, 23 cm la Iezer, 21 cm în Baia Mare, 18 cm la Ocna Șugatag, 10 cm la Sighetu Marmației.

Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile. Gheață este prezența la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Mara, Lăpuș, Suciu, Cavnic și Firiza. Sunt formate două poduri de gheață pe râurile Cosău și Mara. Curg sloiuri de gheață pe râurile Tisa, Vișeu, Someș și Lăpuș. Exploatarea acumulării hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță, conform regulamentului. Nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică a localităților.

Vremea va fi astăzi în județ deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi temporar noros. Îndeosebi în cursul zilei local va ninge slab. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări temporare ziua, iar în zona înalta va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 și -3 grade, iar cele minime între -14 și -10 grade. Izolat se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.

Pentru 7 ianuarie, prognoza meteorologică prevede vreme deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineață. Cerul va fi variabil. Izolat la munte va fulgui. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 și -3 grade, iar cele minime între -15 și -11 grade.

Ninsori sunt prognozate pentru luni, 8 ianuarie în Maramureș. Vremea va rămâne deosebit de rece pentru această perioada în cursul zilei, respectiv geroasă dimineață. Cerul va fi temporar noros. În cursul după-amiezii și al nopții nopții pe arii relativ extinse va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înalta viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 și -4 grade, iar cele minime între -8 și -5 grade. Izolat se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și