Se circulă în condiții de iarnă pe toate sectoarele de drumuri naționale în județ. Stratul de zăpadă frământată depus pe partea carosabilă măsoară între 0 și 2 cm pe toate drumurile naționale din județ. Cerul este acoperit, ninge pe majoritatea sectoarelor, se arată în comunicatul transmis de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe Maramureş.

Vizibilitatea în trafic este bună, cu excepția DN 18, în Pasul Prislop, unde între km 156 și km 180 vizibilitatea este redusă de ceață, sub 150 de metri. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 29 utilaje și au împrăștiat 265 tone sare. Pe DN 18B, km 22, la Copalnic, s-au rupt cabluri sub greutatea zăpezii. La față locului s-au deplasat o echipă de intervenție de la Electrica, echipaj de poliție și autorități locale. S-a constatat că era vorba de cabluri de la o firma de comunicații. Nu au fost probleme de trafic rutier.

Valori ale temperaturii aerului la această oră: -2 grade la Târgu Lăpuș, Cavnic, Ocna Șugatag, Petrova, Vișeu de Sus, Borșa; -1 grad Celsius în Baia Mare, Seini, Baia Sprie, Șomcuța Mare.

Grosimea stratului de zăpadă măsoară: 40 cm la Firiza și Bicaz, 38 cm la Băiuţ, 32 cm la Mara, 30 cm în Baia Sprie, 29 cm la Ulmeni, 27 cm la Busag, 23 cm la Ocna Șugatag, 18 cm în Baia Mare și pe Valea Vaserului, 17 cm la Sighetu Marmației, 13 cm la Târgu Lăpuș, 11 la Vf. Iezer.

Debitele și cursurile de apă din județ au fost ușor variabile. Se găsește formată gheață pe malurile râurilor Mara, Botiza, Vaser și Ruscova. Curg sloiuri de gheață. Curg sloiuri de gheață pe râurile Mara și Iza. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Vremea rămâne și astăzi închisă. Pe arii extinse se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare Izolat se va depune polei. La munte va ninge. Vântul va suflă slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 2 grade, iar cele minime între -4 și -1 grad. Izolat, în zonele joase va fi ceață.

ANM a emis o nouă avertizare meteo valabilă pentru judedeţul Maramureş, valabibilă pentru luni, 17 decembrie, până la ora 12.00.

Zonale afectate: Baia Mare, Baia Sprie, Târgu Lăpuș, Șomcuta Mare, Tăuții-Măgherăuș, Copalnic-Mănăștur, Șisești, Mireșu Mare, Satulung, Recea, Dumbrăvița, Suciu de Sus, Cupșeni, Cernești, Lăpuș, Remetea Chioarului, Valea Chioarului, Groși, Ardusat, Coroieni, Groșii Țibleșului, Săcălășeni, Coltău, Vima Mică, Coaș, Boiu Mare.

Se vor semnala ninsori abundente şi local se va depune strat de zapada de 10-20 cm.

Citește și