La conferință au participat delegații filialelor locale din județ, aleși în cadrul adunărilor generale. În cursă s-au înscris doi candidați: Vlad Emanuel Duruș, deputat în Parlamentul României, de profesie avocat, și Dumitru Grigore Nechita, președintele Filialei USR Copalnic Mănăștur, profesor.

Cei doi candidați și-au prezentat programele de candidatură atât înainte de ziua alegerilor, pe grupurile interne ale membrilor USR, cât și în fața delegaților de la Conferința Județeană. Ele au fost structurate pe domenii de interes, precum transparență, educație, turism, infrastructură, debirocratizare etc.

În urma votului secret exercitat de delegații prezenți, Vlad Emanuel Duruș a fost ales candidat al Filialei USR Maramureș la funcția de președinte al Consiliului Județean. Acesta a convins colegii de partid că este cel mai în măsură să lupte pentru un Consiliu Județean transparent în decizii, pentru digitalizarea și debirocratizarea instituțiilor din subordinea Consiliului Județean, pentru punerea în aplicare a legii promovate de USR privind evaluarea seismică a clădirilor instituțiilor de învățământ, asigurarea transportului pentru elevi și deschiderea sălilor de sport și în afara orelor de curs. Alte puncte din programul de candidatură al lui Vlad Emanuel Duruș se referă la maparea zonelor din județ care nu beneficiază de alimentare cu apă, la dezvoltarea infrastructurii rutiere, cu prioritate pe Valea Izei și Valea Ruscovei, la necesitatea efectuării unui audit financiar extern la SC Drumuri – Poduri Maramureș SA, la dezvoltarea turismului prin colaborarea Consiliului Județean cu ambasadele României și Institutele Culturale Române, la salvarea zonelor forestiere prin introducerea unei aplicații locale tip Inspectorul Pădurii, în cazul în care aceasta nu va fi repusă în funcțiune la nivel național.

Biroul de presă al USR Maramureș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și