"De aprobat proiectul de acord între Federația Rusă și Republica Crimeea privind includerea Crimeii în componența Federației Ruse și crearea noilor entități", menționează documentul promulgat de Vladimir Putin, în care președintele rus "consideră oportună semnarea unui Tratat corespunzător, în baza deciziei respective, la cel mai înalt nivel".

Aprobarea acordului de aderare a Crimeii la Federația Rusă intervine după ce președintele Putin a semnat luni un decret privind recunoașterea independenței republicii rusofone din sudul Ucrainei, demers ce a deschis calea alipirii sale la Federația Rusă.

După cum a relatat anterior agenția de presă Interfax, președintele Vladimir Putin informat guvernul și cele două camere ale Adunării Federale — Duma de Stat (camera inferioară) și Consiliul Federației (camera superioară) — cu privire la propunerea Consiliului de Stat al Crimeii (parlamentul) și adunării legislative a orașului Sevastopol privind intrarea în componența Federației Ruse ca subiecți în cadrul acesteia.

Președintele Vladimir Putin urmează să adreseze marți un mesaj celor două camere reunite ale parlamentului rus privind integrarea Crimeii în componența Federației Ruse, după cum a anunțat luni vicepreședintele Dumei, Ivan Melnikov, citat de ITAR-TASS.

Conform rezultatelor referendumului de duminică, majoritatea covârșitoare a locuitorilor peninsulei Crimeea — până acum republică autonomă din sudul Ucrainei — s-a pronunțat pentru separarea de Ucraina și alipirea la Rusia. 96,77% din alegători au votat pentru aderarea la Federația Rusă, potrivit Comisiei electorale de la Simferopol, capitala peninsulei, în cadrul acestei consultări nerecunoscute de Ucraina și de comunitatea internațională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet