Vladimir Putin a îndemnat autoritățile de la Kiev să discute cu liderii separatiști.

Pe de altă parte, liderul de la Kremlin le-a spus reporterilor că este dispus în continuare să discute despre criza din Ucraina cu liderii occidentali, dar i-a acuzat pe aceștia că nu țin seama de preocupările Rusiei în materie de securitate. Putin a subliniat că orice acord trebuie să includă un angajament obligatoriu din punct de vedere juridic că NATO își va opri expansiunea spre est.

De asemenea, el a respins perspectiva sancțiunilor occidentale și a acuzat SUA și aliații lor că întotdeauna găsesc un pretext pentru a impune sancțiuni financiare regimului de la Moscova.

Declarațiile sale vin în contextul în care SUA acuză Rusia că a adus aproximativ 190.000 de soldați la granițele cu Ucraina, iar în estul separatist al Ucrainei se înregistrează tensiuni și violențe, iar liderii separatiști proruși au anunțat că încep evacuarea populației ruse.

Putin și-a ținut conferința de presă alături de președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, pe care vineri l-a primit la Kremlin, în condițiile în care Rusia a trimis trupe și echipament militar în această țară învecinată cu Ucraina, sub pretextul desfășurării unor exerciții militare. Înainte de întâlnirea cu Lukașenko, Putin a prezidat o ședință a Consiliului rus de Securitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și