Vladimir Putin, nou discurs împotriva statelor occidentale
„Washingtonul vorbește despre ordinea liberală a lumii, dar această ordine aduce mai mult haos. Occidentul a întețit flăcările războiului în Ucraina”, a spus Putin.

Liderul de la Kremlin a mai precizat că vestul va plăti un preț scump pentru că încearcă să își impună hegemonia.

„Dacă aș fi un lider din Occident, aș reflecta la acest aspect, așa cum o fac politologii din Statele Unite. Noile centre ale ordinii globale și Occidentul vor trebui să înceapă o conversație despre viitor; cu cât mai devreme, cu atât mai bine.

Occidentul a făcut pași către escaladare și încearcă mereu să escaladeze. Nu este nimic nou.

Occidentul alimentează războiul din Ucraina, concentrează politicieni în jurul Taiwanului, destabilizând piețele mondiale de alimente și energie. Contestă suveranitatea popoarelor și națiunilor, identitatea și unicitatea lor și nu ține cont de interesele altor țări”, a spus Vladimir Putin.

Referitor la discuțiile de pace, Putin a precizat că Rusia nu va încheia niciodată pacea în termenii stabiliți de occident: „Rusia nu va încheia niciodată pacea sub dictatul unui Occident agresiv și neocolonial”.

Putin a mai spus că Occidentul a respins încercările Rusiei de a construi relații bune cu SUA și NATO, deoarece decizia luată de conducătorii vestici a fost aceea de a face Rusia vulnerabilă.

Moscova dorea „să fie prietenă cu Occidentul și cu NATO”, dar nu a putut accepta încercările SUA, UE și ale Regatul Unit de a ține Rusia sub control, a continuat el.

Președintele rus a acuzat, de asemenea, Occidentul că folosește împotriva rivalilor sancțiuni economice și sponsorizează „revoluții colorate” (aluzie la revoltele din Ucraina care au precedat înlăturarea regimului pro-Moscova al lui Viktor Ianukovici, n.r.), deoarece nu poate concura în mod onest cu „puterea economică și politică în creștere a Asiei”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și