„Cursa înarmării este în plin avânt, din păcate. A început odată cu retragerea SUA din Tratatul antirachete balistice în 2002: un document fundamental, piatră de temelie a securităţii internaţionale”, a afirmat preşedintele Rusiei. „Aceasta nu este o simplă apărare, ci o încercare de a obţine avantaje strategice prin slăbirea potenţialului nuclear al unui adversar ipotetic”, a adăugat el.

Putin i-a acuzat pe americani că „transferă responsabilitatea” spre Moscova și a adăugat că „Rusia va face totul pentru a-și apăra securitatea și interesele”.

„Suntem gata să vorbim despre reducerea armamentului”, a afirmat preşedintele rus, care a spus că își dorește un dialog detaliat pe tema dezarmării, fără a purta „discuţii de dragul discuţiilor”. Putin a spus că administrația actuală de la Washington „merge pe această cale”, referindu-se la acordurile încheiate cu președintele Joe Biden, în timpul summit-ului de la Geneva.

Putin a comentat și despre „temerile Occidentului cu privire la moartea democrației în Rusia”, fapt despre care a spus că este „mult exagerat”. El a spus că criticii Kremlinului „ar trebui să se gândească mai bine la ce se întâmplă la ei acasă”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet