Oaspeții au început mai bine meciul, după care băimărenii au echilibrat jocul. La scorul de 16-16 a intrat în scenă Caio de Pra, serviciile brazilianului punându-i în mare dificultate pe jucătorii de la Știința Explorări, astfel că oaspeții au făcut cinci puncte consecutive, după care au câștigat setul cu 25-20.

Dinamo a dominat și debutul setului secund, dar băimărenii au revenit și au egalat la 19. În continuare, Fedorenko, cel mai bun jucător al gazdelor, a fost decisiv pentru echipa antrenată de Marius Botea și Sorin Pop și Explorări s-a impus cu 25-21.

Setul 3 a fost câștigat de Dinamo cu 25-20, băimărenii având mari probleme la serviciile executate de Kaszap și de Pra.
În ultimul set intră în teren și Negrean, dar tot oaspeții sunt cei care gestionează mai bine situația și își adjudecă setul 4 cu 25-23.

Bogdan Mureșan (căpitan Dinamo): „Pentru noi este una dintre cele mai importante victorii din acest campionat. Cele trei puncte pe care le-am obținut ne pot ajuta să ne clasăm pe locul 7 la finalul sezonului. Am fost mai buni la serviciu și la jocul de apărare în linia a 2-a”.

Liviu Râpeanu (căpitan Știința Explorări): „Am jucat ce am putut și asta a fost. Adversarii au meritat victoria. Sperăm să câștigăm ultimele meciuri din acest campionat”.

Marius Botea (antrenor principal Știința Explorări): „Am făcut un joc slab. Din păcate, problemele financiare cu care ne confruntăm nu au cum să nu influențeze moralul jucătorilor. Cu atmosfera care a fost în teren la meciul cu Dinamo nu aveam cum să învingem”.

Explorări: Râpeanu 2p (un blocaj), Socaciu 3p, Fedorenko 21p (un blocaj), Nagy 9p, Lupu 7p (2 blocaje), Mocanu 8p (un blocaj, un serviciu as), Popovici (libero). Au mai jucat: Țuțea 2p și Negrean 4p (un blocaj). Antrenori: Marius Botea și Sorin Pop.

Dinamo: Kaszap 6p (2 blocaje, 3 servicii as), de Pra 19p (un blocaj, 4 servicii as), Mureșan 8p (2 blocaje), Șoloc 17p (3 blocaje), Peric 9p (un blocaj), Munoz 19p (un blocaj), Mărieș (libero). Antrenori: Daniel Rădulescu și Ionuț Harbuz.

Au arbitrat: Alin Mateizer (Ploiești) și Cornel Gorban (Iași). Observator FRV: Angheluș Cotoanță (București).
Rezultatele etapei a 7-a (grupa 7-12):
– Universitatea Cluj – CSU UV Timișoara 0-3 (s-a jucat la Timișoara);

– Unirea Dej – CSȘ 2 CNE Baia Mare 3-0 (s-a jucat în data de 7 martie);

– Știința Explorări – Dinamo București 1-3.
Clasament: 7. Dinamo 49p (30 de jocuri), 8. Unirea Dej 48p (30), 9. Știința Explorări 42p (29), 10. Universitatea Cluj 24p (30), 11. CSU UV Timișoara 12p (31), 12. CSȘ 2 CNE Baia Mare 7p (32).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și