Volkswagen Kombi (Type 2) nu va mai putea fi comercializat de anul viitor în Brazilia, ultima ţară care mai fabrica acest model din cauza noilor reglementări de siguranţă pe care autorităţile braziliene le vor introduce din 2014. Cele 600 de modele, ultimele din această gamă, denumite Last Edition, sunt vopsite în alb şi bleu şi fiecare are o tăbliţă cu numărul de producţie, de la 001 la 600.

Scaunele şi feţele uşilor şi întreaga tapiţerie sunt în ton cu vopseaua exteriorului şi sunt, bineînţeles, din vinilin. Tot asortate sunt şi perdelele geamurilor laterale. Totodată, Kombi Last Edition va fi compatibil cu iPod-urile.

Volkswagen Kombi Last Edition are un motor pe benzină de 1,4 litri, răcit cu apă, ce dezvoltă 68 de cai putere, şi un preţ de 85.000 de reali brazilieni, asta înseamnă aproximativ 27.000 de euro.

Lansată în 1950, în perioada reconstrucţiei Germaniei, furgoneta Vokswagen Kombi are cea mai lungă longevitate din industria auto. A debutat cu celebrul parbriz de tip "split-window" (parbriz din două bucăţi, cu deschidere) şi motor amplasat frontal.

În anii 1970, Volkswagen producea 287.000 de unităţi pe an din acest vehicul, dintre care un sfert erau destinate SUA. Vehiculul a fost fabricat în trei versiuni de caroserie - 1950, 1967 şi 1979, dar a avut multe variante de caroserie

Modelul a avut indicativele T1, T2 şi T3, iar generaţiile T4 şi T5 au adoptat oficial denumirea Transporter. Producţia modelului T1 a continuat până în 1968 în Europa.

A doua generaţie, T2, a debutat în 1967. În Brazilia, producţia a început cu trei ani înainte ca producţia din Europa a acestui model să se oprească, în 1976. Modelul a fost comercializat sub numele Kombi

T3 a apărut în 1979, iar şi modelul a fost produs până la începutul anilor 90. T3 a fost ultima generaţie "pură" a modelului Type 2, înainte ca această maşină să ia denumirea Transporter în nomenclatorul Volkswagen. A fost construită şi o variantă Synchro care avea veleităţi de maşină off-road, dar acest model este rar

În Brazilia, între 1957 şi iulie 2013 Volkswagen a produs 1,5 milioane de furgonete Kombi la uzina de la Bernardo do Campo, o suburbie a oraşului Sao Paulo. Furgonetele Kombi produse în Brazilia au fost exportate în ţări precum Algeria, Argentina, Chile, Peru, Nigeria, Mexic, Venezuela şi Uruguay.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și