Discuțiile aprinse au fost iscate de costul total al toaletei, în sumă de 299 mii lei. Comisia de buget-finanțe a identificat câteva probleme existente în documentația tehnică, ca urmare a unor erori făcute de către proiectant. Primarul a recunoscut existența acestor erori și a promis că acestea vor fi corectat când se va întocmi PT-ul (Proiectul Tehnic). Suma de 299 mii lei a fost contestată de către viceprimarul municipiului Sighet, Daniela-Maria Onița-Ivașcu, arătând că este prea mare, că nu este necesară în Sighet o toaletă publică de capacitate atât de mare, că mai bine am cumpăra toalete tip container că etc. etc.

Chiar dacă mai mulți consilieri locali PNL au dorit să voteze acest proiect de HCL, Daniela Ivașcu le-a interzis acest lucru și nici măcar nu i-a lăsat să fie în sală la momentul votului pentru ca nu cumva să voteze! Nu ținem minte să mai fi fost vreodată în istoria Consiliului local Sighet o situație în care un lider de partid să interzică consilierilor locali să stea în sală și să voteze (pro sau contra) un proiect.

Din fericire, jocul ieftin orchestrat de către Daniela-Maria Onița-Ivașcu nu a funcționat, proiectul trecând cu minimul de voturi PENTRU necesare (5 PSD, 2 Pro România, 2 PMP, 1 UDMR). Consilierul USR s-a abținut la vot iar consilierii PNL au fost scoși din sală la momentul votului de către Daniela Ivașcu.

În concluzie, Sighetul va avea în sfârșit o toaletă publică în centrul orașului!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet