În cadrul campaniei derulate de către trustul sighetean, mai multe nominalizări au fost cel puțin neinspirate. Dintre nominalizați nu puteau să lipsească și cuplul Ovidiu Nemeș & Mircea Man, ambii având serioase probleme cu DNA-ul și cu Justiția.

Se pare că întreaga campanie a trustului sighetean, aflat în proprietatea unui afacerist, care de curând a urmat o cură de slăbire sub stricta supraveghere a DNA-ului, a făcut exact ce știa mai bine: să laude deșănțat politicieni cu grave probleme de corupție, pentru a le mai spăla imaginea și pentru a mai prosti electoratul.

Istoria primarului comunei Giulești cu ANI este mai veche. În data de 9 iulie 2013 Agenția Națională de Integritate îl declara pe primarul comunei Giulești incompatibil prin Raportul de evaluare nr. 30476/G/II/09.07.2013 întocmit de Inspecţia de Integritate. Primarul comunei, dl. Vraja Gheorghe, a atacat în instanță decizia ANI și a pierdut.

Curtea de Apel Cluj, prin sentința nr. 522/25.10.2013, „respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorul Vraja Gheorghe împotriva raportului de evaluare nr. 30476/G/II/09.07.2013 întocmit de Inspecţia de Integritate, în contradictoriu cu ANI, ca fiind neîntemeiată”.

Primarul Vraja Gheorghe a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, pierzând și în această cale de atac, prin decizia nr. 2114/21.05.2015, din care reținem următoarele: Instanța „respinge recursul declarat de Vraja Gheorghe împotriva Sentinţei nr.522 din 25 octombrie 2013 a Curţii de Apel Cluj – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 21 mai 2015”.

Procedural, Prefectul județului Maramureș se va sesiza cu privire la starea de incompatibilitate în care se află edilul giuleștean și îl va demite din funcție. În plus, acesta nu va mai putea candida pentru nicio funcție publică pe o perioadă de trei ani de acum încolo.

Nu ne rămâne decât să felicităm trustul de presă sighetean pentru că l-a decorat pe Vraja Gheorghe cu titlul de „Maramureșean al anului” la secțiunea „Administrație” și totodată ne exprimăm părerea de rău că nu a fost decorat cuplul Ovidiu Nemeș & Mircea Man cu acest titlu la categoria „Politică”. Mare ar fi fost distracția când aceștia ar fi înfundat pușcăria, dacă vor fi găsiți vinovați de către Justiție.

Halal trust de presă! Halal „Maramureșean al anului”!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și