Au apărut și avertizările de tip nowcasting. Va fi cod portocaliu până la ora 18.00, în Sighetu Marmației, Bocicoiu Mare, Săpânța, Remeți, Câmpulung la Tisa, Sarasău.

Se vor semnala : averse torenţiale care vor cumula 35…45 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie. Observație: în zona avertizată s-au cumulat cantităţi de apă local de 25…30 l/mp.

Pompierii sigheteni intervin la Săpânța, unde un grup de locuințe a fost inundat în urma ploii torențiale. Oana Alexa-Gonczi, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș, a explicat că se intervine cu două motopompe, un camion și un echipaj SMURD.

Pompierii au evacuat o persoană dintr-o casă în care a intrat apa. Aceasta a fost preluată de către aparținători. De asemenea, s-au evacuat și niște animale dintr-un adăpost.

Cod galben hidrologic valabil până în 24 iunie, ora 16.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Iza – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (în județul Maramureș).

Cod portocaliu până la 19.30, pentru Târgu Lăpuș, Copalnic-Mănăștur, Cavnic, Șisești, Dumbrăvița, Cupșeni, Cernești.

Se vor semnala : averse torenţiale care vor cumula 35…45 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii, intensificări ale vântului, vijelie.

ACTUALIZARE ISU Maramures

Pompierii sigheteni intervin in localitatea Sapanta pentru evacuarea apei din gospodariile afectate de ploaia abundenta. Pompierii au salvat din calea apelor o persoana imobilizata si au evacuat apa din 2 curti si 3 beciuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet