Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993 - 2016.

Prognoza meteo 8 - 15 octombrie 2018
Temperatura aerului va avea în general valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, cu posibilitatea ca în jumătatea de vest să se situeze peste acestea.

În prima săptămână de prognoză, vremea va fi frumoasă, iar precipitațiile în general deficitare în toate regiunile.

Vremea 15 - 22 octombrie 2018
Temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale săptămânii în cea mai mare parte a țării, cu posibilitatea de a fi mai ridicate în jumătatea vestică a teritoriului.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul normelor climatologice, exceptând regiunile vestice, nordice și centrale unde există posibilitatea ca acesta să fie ușor deficitar.

Prognoza meteo 22 - 29 octombrie 2018
Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normele climatologice ale săptămânii în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normele climatologice ale perioadei, existând posibilitatea ca în sud-vestul țării regimul pluviometric să fie ușor excedentar.

Vremea 29 octombrie - 5 noiembrie 2018
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice acestui interval, în cea mai mare parte a țării, potrivit ANM.

Regimul pluviometric se va situa în jurul valorilor normale ale perioadei, pe întreg teritoriul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și